För dig som funderar på akvarium

Alltför ofta har nya akvarieägare en dålig första upplevelse med sitt första akvarium och slutar ge upp nästan innan de börjar. Även för den erfarna akvarieägaren är planering en bra idé. Två av de viktigaste och grundläggande frågorna att tänka på när du skapar ett nytt akvarium är kostnad och storlek.

Tänk på kostnaden

Kostnaderna inkluderar akvariet och stativet, huven och ljuset, värmare, filter, grus, dekorationer, vattenbehandling, nät och rengöringsmedel. Allt detta förutom fisken, liksom deras mat. Gör en noggrann checklista och gör din beställning online eller gå till en djuraffär och skriv sedan ner kostnaden för alla artiklar du är intresserad av. Sätt dig ner och avgör vad ditt akvarium kostar innan du fattar ditt beslut. Du kan bli förvånad över att se vad den faktiska totalkostnaden är.

Antal fiskar

Slutligen, var realistisk angående storleken och antalet fiskar du vill ha. Det kommer att bestämma storleken på akvariet som behövs, vilket i slutändan påverkar utrymmet du behöver för att rymma det. Även om du väljer en större tank, börja med några små fiskar som är lätta att ta hand om. Kort sagt, när du börjar, tänk stort för tankstorlek och litet för antal fiskar. Planera innan du köper utrustning eller fisk så har du goda chanser att lyckas.