Gå en kurs med din hund

hund träning Att gå en kurs med din hund är alltid en bra idé och något som kommer att utveckla er relation något enormt.

Det kommer löna sig med en kurs

Det spelar ingen roll varför du har skaffat hund, om hunden ska användas i jakt eller som brukshund, tävlingshund eller enbart vara en sällskapshund för dig och familjen – att utbilda sig själv och hunden kommer alltid att löna sig. Att gå kurser tillsammans är både roligt och utvecklande. Det kommer att ge dig en djupare kunskap om hundar och deras beteende, vilket kommer att betyda mycket i relationen med din egen hund. Så tveka inte – anmäl dig till en hundkurs redan idag!

En tränad hund är en trygg hund

Hundar är flockdjur och vill ha en ledare som de kan samarbeta med. Seriösa hundtränare tar fasta på denna naturliga samarbetsvilja och lär hundägarna hur de kan utnyttja den på bästa sätt. Det är viktigt att hålla träningen positiv och uppmuntra bra beteende istället för att bestraffa dåligt beteende. Hundar som vet vad som förväntas av dem och var gränserna går mår bra och blir trygga hundar. Men för att kunna etablera dessa gränser på korrekt sätt är det viktigt att du som hundägare också får utbildning och stöd personer som kan hundar och kan lära dig hur du ska hantera eventuella problem som uppstår.

Välj rätt kurs

Det är aldrig för sent att börja träna och utbilda sin hund. Många väljer dock att gå en kurs direkt när de skaffar hund. En valpkurs är bästa sättet att lära känna din nya hund, låta hunden träffa andra hundar och få social träning samtidigt som ni etablerar förhållandet er emellan och tränar upp lydnad och kommandon. De flesta hundklubbar och föreningar har en mängd olika hundkurser och vill du kan du fortsätta träna med hunden under hela dess liv, se vilket utbud som finns. Du kan till exempel träna agility, lydnad, göra bruksprov eller varför inte testa freestyle, den nyaste grenen inom hundsporten.