Skapa en bättre inomhusmiljö – för djur och människor

 
Mögel, damm och kemikalier påverkar både människor och djur negativt. Därför är det viktigt både för oss och för våra fyrbenta vänner att vi har en frisk och hälsosam inomhusmiljö. Många av dessa skadliga ting kan vara ganska dolda. Med andra ord så kan vi städa hur mycket som helst men ändå bli påverkade av dem.
Alla däggdjur kan få andningsproblem, till exempel av skadliga kemikalier och bakterier. Det betyder att dina husdjur är lika mycket i fara som du själv. De kan dock inte själva tala om när de känner av dessa saker och därför är det vårt ansvar att ta hand om detta.

Vad kan vi göra åt detta?

För att hitta de verkliga bovarna måste vi ta till tuffare åtgärder, till exempel genom ett test som analyserar vad som döljer sig i ditt hem. Du kan hitta de här testerna på nätet och beställa hem ett. Om det visar sig att du till exempel har mögel, fuktskadeorganismer eller elaka bakterier i ditt hem så få inte panik. Hjälp finns exempelvis i form av luftrenare och olika kemikalier som du kan använda för att rensa hemmet. Läs mer online om vad du kan göra åt saken.