Trimma din hund!

För en hunds välmående gäller det att tillgodose samtliga behov. En viktig del i detta är att på rätt sätt ta hand om hundens päls. Beroende på ras så kan det såklart variera men en form av skötsel heter trimning.

Detta innebär alltså att du plockar/drar bort gammal päls ända från roten på hundens päls. Hundar som ska trimmas har två olika lager med päls, det är underullen som syftar till att hunden ska hålla sig varm. Men det är också det så kallade ”sträva lagret” som absorberar fukt och smuts. Det är det sträva lagret med hår som trimmas bort i samband med att hunden fäller.

Om en hund har en trimpäls så bör den alltså inte klippas, detta kan till och med förstöra pälsen i sådana fall. Om du klipper så kan det göra så att ny päls inte kan växa ut, detta är möjligt vid trimning. Du kan välja att trimma din hund själv men det gäller förstås att du har viss kännedom om hur du ska gå till väga. Det enklaste och kanske det bästa är att lämna in hunden till en hundfrisör. En hundfrisör erbjuder tjänster så som trimning och annan skötsel av hunden. Du garanterar då att utförandet sker på ett professionellt och korrekt sätt.

Glöm inte att ge din hund mycket kärlek och omsorg, detta är en väldigt viktig del i skötandet av en hund och djur överlag. Precis som människan behöver djur kärlek och beröring för att må bra. Gosa med din hund och belöna den gärna med godis och annat gott när den gör något bra!